lauantai 5. lokakuuta 2013

Ajatuksia tanssista

Tänään kävin taas balettitunnilla. Taisin viimeksikin kehua opettajaamme, mutta täytynee kehua vielä kerran - hän on niiiiin mahtava. Hän kehuu silloin, kun kehuille on aihetta, ja antaa korjauksia, kun se on tarpeen.

Kädet ovat edelleen heikoin alueeni, ja niistä saan korjauksia paljon. En osaa pitää käsiä pitkinä, vaan pyöristän niitä liikaa. Tämä on ongelma lähinnä käsien toisessa asennossa. Ensimmäinen balettiopettajani ei antanut asiasta ollenkaan korjauksia, joten opin sen väärin. Väärin opittujen asioiden korjaaminen on inhottavaa. Se on niin vaikeaa.Jalat ovatkin sitten ilmeisesti vahvin puoleni. Tänään opettaja kiinnitti huomiota erityisesti siihen, miten korkealle pääsen puolivarpailla. En pysty edes selittämään, miten hyvältä tuntuu saada kehuja aiheesta! Edellinen opettaja kehui, vaikka aihetta ei todellakaan olisi ollut. Tai sitten antoi vain olla silloinkin, kun olisi pitänyt korjata ja neuvoa. Nykyinen opettaja on vain niin hyvä. Hän ei yli- eikä aliarvioi, vaan ottaa jokaisen ryhmämme tanssijan huomioon yksilönä.

Venyvyyttä saisin kyllä kehittää melkoisesti, samoin voimaa. Tunnin loppupuolella tehdyt hyppysarjat tuntuivat todella uuvuttavilta. Samoin jalanheitot eivät kyllä nouse yhdeksääkymmentä astetta korkeammalle sivuille eivätkä eteen. Tuntuu, että yksi tunti viikossa ei riitä näiden asioiden kehittämiseen... Jos vain kotona olisi kunnolla tilaa harjoitella.

(P.S: Suokaa anteeksi, että käytän paljon netistä löytämiäni kuvia. En ole ottanut yhtään ainoaa julkaisemisen arvoista kuvaa viimeaikoina!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti