perjantai 20. joulukuuta 2013

Painajaisia baletista

Eräänä yönä tällä viikolla näin unta. Se oli aluksi oikeastaan aika ihana uni. Unessa osasin nimittäin tanssia. Pyörähtelin keveästi, hypyt olivat ilmavia ja vaivattomia. Kaikki oli täydellistä.

Sitten tuli aika, josta kai jokainen tanssija haaveilee. Esiintyminen! Puin ihanan, valkoisen tutun päälleni ja kävin läpi koreografiaa. Lämmittelin ja valmistauduin astumaan lavalle. Silloin tapahtui kamaluuksia: jokaisella tanssiaskeleella kärkitossuni alkoivat pehmetä, ja lopulta ne olivat niin pehmeät, ettei niillä enää voinut tanssia. Niiden pohjat vain murenivat pois. Sitten heräsin.


Huvittavinta on, että oikeasti en ole ollut mukana yhdessäkään balettiesityksessä, enkä osaa (vielä!) tanssia kärkitossuilla. Toivottavasti tämä uni ei enteile mitään. Ehkä se ei enteile, jos siihen ei usko.

Joululoma alkoi. Sain koulussa lahjojakin! Sain jopa yhden lahjan, jota kukaan ei tunnustanut jättäneensä lokeroni eteen. Minulla on aavistukseni, mutta ehkä sillä ei ole mitään väliä. Uteliaana Ullana menin tietenkin avaamaan lahjan jo eilen. Se oli kirja. Luulin, että jäisin ilman kirjaa tänä jouluna. Näköjään en sittenkään. Joku tonttu (?) on tainnut ottaa toiveeni kuuleviin korviinsa. Olen aika iloinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti