lauantai 3. lokakuuta 2015

Viikon tanssikuulumiset

Hei taas!

Saatte nyt aika yksipuolisesti lukea näitä tanssiaiheisia postauksia, elämässä kun ei ole juuri nyt mitään sen kummallisempaa meneillään. (Tykkäättekö muuten siitä, että blogi keskittyy pääasiassa tanssiin, vai haluatteko lukea postauksia ihan laidasta laitaan?)

Viime sunnuntain itämaisen tunnin jälkeen oli kohtalaisen varma olo siitä meidän koreografiasta. Kuitenkin, tiedämmehän me kaikki, että harjoitus tekee mestarin, eli kävimme tällä viikolla tyttöystävän kanssa kahdestaan harjoittelemassa parina päivänä, kun saimme varattua tanssisalin.Tykkään näistä tiloista ihan kamalasti, kun nuo salit on niin valoisia ja ihania. Äänentoistojärjestelmä on todella hyvä ja jokaisessa salissa on myös matot sekä siirrettävät tangot, jos niitä tahtoo käyttää. Tykkään!


Tanssittiin yhdellä kerralla balettiakin. Halusin itsestäni jonkun kauniin kuvan, ja niitä otettiinkin varmaan yli sata, ja tässä on lopputulos. Huokaus. Ei auta kyllä lintsailla niiltä balettitunneilta, kuvat puhuvat armotonta kieltään. :D Aika lannistavaa, mutta toisaalta motivoivaa.

Tänään sain itseni muuten lähtemään sinne balettitunnille! Meillä oli sijainen tänään, ja teimme tosi erilaisia harjoituksia verrattuna siihen, mitä olen tähän mennessä tehnyt. Aluksi lämmiteltiin ja tehtiin vähän lihaskuntoharjoituksia, sitten tehtiin tangossa muutamat sarjat (joissa muuten osaksi poistuttiin tangolta, esimerkiksi otettiin muutama askel tangosta pois, jonka jälkeen keskilattialla tehtiin tasapaino arabeskissa yms!), tehtiin hyppyharjoituksia ja muutama lattiatankoharjoitus, ja venyteltiin sitten lopuksi. Mielestäni tunti oli tosi monipuolinen, ja tuo sijainen oli oikein taitava ja lämminhenkinen. :)

Huomenna saattaa olla itämaisen tanssin tunti, tai saattaa olla olematta. Opettaja sanoi, että salit ovat varattuna erästä toista tapahtumaa varten. Mutta koska saattaa olla, etteivät salin varaajat käytä vuoroaan, menemme kuitenkin paikalle katsomaan, jos saliin nyt kuitenkin pääsisi. Aika jännää, mutta toivoisin kyllä, että sali olisi vapaana. Huomisen ja seuraavan kerran aikana olisi ilmeisesti tarkoitus saada tuo koreografia valmiiksi, jonka jälkeen aloitamme harjoittelemaan uutta tanssia.


Ayu ja Deluxe Cat Box. Kuinka voikaan kissa rakastaa pahvilaatikoita! Se leikkii tuossa laatikossa, nukkuu siellä, ja varmaan söisi ruokansakin tuolla laatikossa jos voisi.

Olen opetellut myös pianonsoittoa. Projektina tällä hetkellä on Chopinin Nocturne Op. 9 No. 2 sekä pikkuveljen toivoma kappale, jonka opettelin jo ilman nuotteja (koska tulostimessa ei ole mustetta tällä hetkellä, niin en saanut niitä nuotteja tulostettua). Minulla on absoluuttinen sävelkorva, enkä ole koskaan oppinut lukemaan nuotteja. Tuo Chopinin Nocturne on ollut pakko opetella nuoteista, koska eivät korvani nyt niin tarkat ole, että osaisin löytää kaikki oikeat sävelet itse... voin sanoa, että nuottien "suomentaminen" on ollut kamalan hankalaa. Asiaa helpottaa kuitenkin se, että nuotteja tarvitsee vain aluksi, koska opin soittamaan aika nopeasti ulkomuistista. Vähän kunnianhimoinen projektihan tämä on, koska pianonsoitossa oli monien vuosien tauko, mutta kyllä tämä tästä. :) 

 Tilasin muuten Elisa Viihteen. Huomasimme, että maksukanavissa on myös Mezzo, josta näkyy oopperaa, klassisen musiikin konsertteja ja balettia! Eilen illalla katsoimme La Bayaderen, ja tässä kuussa ohjelmistossa näytti olevan vielä Joutsenlampi, Faaraon tytär ja Tuhkimo. Olen aika tyytyväinen!

2 kommenttia:

 1. Tykkään lukea monenlaisia postauksia (niin baletista/muista tansseista kuin arkipäivän jutuista). En huomaa kyllä juurikaan mitään huonoa tuossa sun baletti kuvassa :) Kiva postaus kaiken kaikkiaan.

  Olisi kiva itsekin katsoa välillä telkkarista balettia :D Mutta ei auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista, hyvä tietää että edes joku haluaa lukea vähän vaikka mitä postauksia :D Tykkään kuitenkin kirjoittaa asiasta kuin asiasta, mutta olisi ikävää tylsistyttää lukijoita postauksilla, jotka ei kiinnosta.

   Mielestäni aukikiertoa pitäisi treenata, samoin käsien asentoa, mutta kiitos kehuista! :)

   Poista