tiistai 3. toukokuuta 2016

Tanssia taas!


Eilen menin taas vihdoin balettitunnille. Olen ollut niin paljon poissa, että sain luvan osallistua myös tulevalle kesäkurssille korvaamaan kevään tanssituntien poissaoloja. Balettia oli eilen kaksi tuntia, ensimmäinen tunti meni tangolla ja keskilattialla ja toinen tunti oli kokonaan kärkitossuharjoittelua! Olin pakannut ne pienemmät tossuni matkaan, ja se oli oikeastaan karmiva virhe, koska jotenkin jalkani olivat ihan turvoksissa ja ne aavistuksen leveämmät tossut olisivat olleet paremmat. Tossut tuntuivat aika puristavilta, mutta pärjäsin koko tunnin!


Kärkitossuilla teimme tangossa muutamia sarjoja ja keskilattialla teimme tanssillisia sarjoja ja piruetteja. Ensin teimme pique-piruetteja nurkasta (sarja taisi mennä näin: kaksi pique-piruettia, bourreeta ja loppuun arabeski) ja sitten teimme keskilattialla echappeita ja piruetteja viidennestä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein piruetteja kärjillä viidennestä asennosta. Pique-piruetit kärjillä eivät ole mielestäni sen vaikeampia kuin pehmeilläkään tossuilla, mutta viidennestä asennosta tehtäviä piruetteja jännitin aika paljon. Onneksi kuitenkin onnistuin tekemään muutaman ihan hyvin onnistuneen kärkipiruetin, oli aika mukavaa! :) ja muutenkin, opettajan mielestä tekemäni pliet olivat hyviä, kun kommentti oli "hyvä, näistä saat täyden kympin" ja yllättäen opettajan mielestä myös tekniikkani developpeja tehdessä oli kuulemma "täydellinen". Alaselän notkosta sain noottia heti alkutunnista (tämä on taas yksi tämän kevään aikana ilmenneistä ongelmista), ja kiinnitin siihen huomiota koko lopputunnin ajan. Tuloksena on se, että vatsalihakset ovat tänään älyttömän kipeät! En tiedä, auttoiko tuo alaselän suoristaminen pitämään vatsalihakset töissä, mutta todellakin tuntuu, että töitä on tehty. Jouduin lähtemään tunnilta vähän aiemmin, että kerkeäisin bussiin, eli lopputunnin venyttelyt jäivät minulta väliin. Pohkeetkin kyllä tuntuvat siltä, että niitä ei oikein huollettu tunnin jälkeen, auts. :D

Vaikka tänä keväänä tunneilla käyminen on ollut todella vähäistä, ja joitain teknisiä ongelmia on ilmennyt ihan hiljattain, olen mielestäni sisäistänyt jotakin baletin tekniikasta. Olen jotenkin onnistunut käyttämään aukikiertäjälihaksia tehokkaammin, ja nyt tosiaan sain vatsalihaksetkin töihin. Lisäksi kehitystä on tapahtunut myös taiteellisen ilmaisun saralla, ja en tiedä... jotenkin tuntuu, kuin jotakin päässäni olisi loksahtanut kohdalleen, ja ymmärrän baletin tekniikkaa paremmin kuin aiemmin, ja sen lisäksi ymmärrän, mitä minun pitää kehollani tehdä, jotta tanssisin teknisesti oikein. Tätä on vaikea selittää, mutta julkean melkein käyttää tästä sanaa "valaistuminen". Kaikessa vain on järkeä!


Ostin uuden luomiväripaletin ja olen taas ihastunut tekemään luomiväreillä meikkejä. Rakastan noita neutraaleja mattavärejä, niillä saa meikin tehtyä niin arkeen kuin juhlaan. Ennen ostin aina mitä erikoisimpia sävyjä ja enimmäkseen kimaltavia luomivärejä, joten kokoelmista puuttuivat kokonaan neutraalit mattasävyt. Se paletti, jonka ostin, on Maybellinen musta "the Nudes"-paletti, ja se on muuten yllättävän laadukas.
Elämään kuuluu muuten kaikkea tavallista, töitä ja herkuttelua (ja varsinkin herkuttelua). Ja en oikein tahdo pysyä nahoissani, koska Netflixiin oli tullut Orphan Blackin uusi tuotantokausi. Olen aivan koukussa tuohon sarjaan. Jos tiedenörtti- ja kloonijutut kiinnostaa, niin suosittelen kyllä tutustumaan! Meillä pitää ensin kuitenkin katsoa Shamelessin olemassa olevat tuotantokaudet loppuun, ennen kuin voimme aloittaa tuon OB:n uusien jaksojen katsomisen.Minusta on niin ihanaa, kun kesä tulee! Aiotteko osallistua jollekin tanssin kesäkurssille?

4 kommenttia:

 1. Mä jotenkin olen ajatellut sen niin että kun baletti on niin kovin tekniikkalaji ja ainakin omasta mielestäni vaikeutuu mitä enemmän oppii niin opettajatkaan eivät välttämättä tarkkaile samoja asioita alemmilla tasoilla kuin edistyneemmillä tasoilla. Mä en ainakaan ite enää muista miten oon tehny liikkeet aiemmin ja onko niissä ollut korjattavaa aiemmin. Viimeaikoina oon saanut enemmän noottia väärään suuntaan taittuvista ranteistani. Siitä tulee kiva fiilis kun ope kehuu mut korjaukset on ainakin mulle tosi tärkeitä.

  Sattumoisin tutkailin ihan just eilen tuota samaa luomiväripalettia kaupassa. Harkitsin kovasti sen hankkimista kun se näytti niin nätiltä. Ite oon vaan aiemmin monesti vähän pettynyt Maybellinen laatuun mutta hyvä kuulla että pigmenttiä riittää. Käytän tosi paljo Grimasin mattaluomivärejä koska niissä on todella reilusti pigmenttiä mutta ne paletit on vähän kohelon muotoisia ja kokoisia niin tuommonen sirompi paletti olisi kätevämpi matkoilla ja keikoilla. Mitä muuten oli se kultainen luomiväri jota käytit näytösmeikkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin hauskaa tuo, kun sanoit noista väärään suuntaan taittuvista ranteista :D Kyllä kommenttia tulee opettajalta välillä sellaisistakin asioista, kuin että silmät osoittaa väärään suuntaan, on se niin kovin tarkkaa. Korjauksia on kyllä todella hyvä saada, arvostan korjaavaa palautetta yhtä paljon tai enemmänkin kuin pelkkiä kehuja.

   Maybellinestä en minäkään erityisemmin välitä näin yleisesti (ne meikkivoiteet ainakin on aivan hirveitä) mutta tuo paletti oli kyllä iloinen yllätys! Pigmenttiä on osassa paletin luomiväreistä ihan hyvin, mutta huomasin, että ne kimaltavat sävyt eivät tartu luomelle ollenkaan, jos alle laittaa jotakin niistä mattaväreistä. Grimasin luomivärejä en ole käyttänyt aiemmin, mutta tuo Maybellinen paletti on mielestäni aika hyvä peruspaletti, joka kannattaa kokeilla kyllä :)

   Näytösmeikissä ollut kultainen väri oli oikeastaan vain kultaista glitteriä (kosmeettiseen käyttöön tarkoitettua). Laitoin ensin koko luomelle ohuesti ripsiliimaa ja sitten töpsötin sen glitterin siihen päälle. Lainasin sitä kaverilta, niin en valitettavasti tiedä sen tarkemmin, että mitä merkkiä se glitter oli. :/

   Poista
 2. Ah joo. Grimasilla on just sellaisia glittereitä myös. Tietty niissäkin on eroja valmistajilla. Jotkut glitterit on ihan mikrohienoja, grimasin on vähän rakeisempaa. Tarttuvat myös luomivärin pohjusteeseen aika hyvin. Grimasia saa naamiaistarvikekaupoista, esim Punanaamiosta. Se on teatterikäyttöön tarkoitettu suht edullinen sarja joten laatua piisaa.

  VastaaPoista
 3. Haha, mä olen kans kokenut tuon valaistumisen tunteen attituden kohdalla! :D Se on ollut mulle jostakin syystä hirmu vaikee ymmärtää ja vaikka kuinka sitä on tunneilla hinkattu ja tehty vaihe vaiheelta, niin mä en ole sitä ymmärtänyt. Nyt parisen viikkoa sitten koin sen valaistumisen hetken omissa treeneissä, että näin se menee! Yhtäkkiä attitude tuntui jo suhteellisen ok:lta, tajusin miten se tehdään, tajusin sen ristivedon ja nilkan.
  Nuo valaistumisen hetket on just niitä parhaita! :)

  Mä olen menossa lyhyelle kesäkurssille keski-/jatkotason balettiin ja voipi olla että käyn keskitason aikuisbaletissakin :) Alkaa jo turhauttaa tämä yksin treenaaminen kun ei ne kuitenkaan täysin vastaa opettajan silmien alla tehtyjä harjoituksia. Mutta parempi kuin ei mitään :)

  Luin nuo sun muutkin tämän kevään postaukset läpi ja yhtäkkiä mulle iski semmoinen kauhu: ei hitto, mun pitää miettiä myös meikki ja hiukset valmistujaisjuhliin! Mä valmistun 30.6. ja kaiketi seuraavana päivänä vietetään kotonakotona juhlat. Olen yhden mekon jo tilannut mutta pitää katsoa vielä toinenkin. Tilaan ne netistä, joten on siksi hyvä olla vähän valinnan varaa :)
  Ääks... mä en ole mikään meikkitaiteilija..!

  VastaaPoista